Zâmbet frumos

look-com-ua-74460

Un zâmbet frumos este cheia succesului în viață! Un zâmbet frumos este la fel de important ca și coafura sau manichiura. Nu e un secret, că zâmbetul frumos presupune, în primul rând, dinți sănătoși. Dacă îngrijiți corect cavitatea bucală, puteți evita întâlnirea neplăcută cu burghiul.

Dacă doriți să aveți un zâmbet ca la o pisică sălbatică, trebuie să folosiți câteva sfaturi simple, pe care am încercat să le adun împreună pe pagina a acestui site.

Îngrijirea cavității bucale

Obiectul principal pentru curățarea dinților este periuța de dinți. Trebuie să alegeți corect periuța de dinți. De exemplu, persoanele cu boli parodontale, ar fi bine să folosească o periuță moale. Dacă nu aveți o astfel de boală, puteți folosi o periuță de dinți de duritate medie. Dinții trebuie periați cel puțin de două ori pe zi. Dimineața, după micul dejun și seara, înainte de culcare. Durata periajului – 2-4 minute. Pe parcursul zilei, dacă este necesar, puteți folosi ața dentară și apa de gură. După ce vă spălați pe dinți, periuța trebuie spălată foarte bine și uscată. Este foarte important, ca periuța de dinți să se usuce complet între utilizări. Dacă aveți nevoie de o curățare frecventă a dinților, este mai bine să aveți câteva periuțe de dinți. Periuța de dinți trebuie să fie schimbată la fiecare trei luni.

Tehnica periajului dentar

Înainte de a începe curățarea dinților, periuța trebuie spălată sub un jet de apă și pasta de dinți trebuie aplicată pe întreaga lungime a periuței.Mai jos sunt cîteva moduri de curățare a dinților.

  • mișcare de măturare – mișcări verticale de la gingii spre suprafața de mestecat a dinților;
  • mișcările alternative se fac în ambele direcții (înainte și înapoi), cu o trecere treptată a periuței la segmentul următor;
  • mișcările circulare se combină cu înnaintarea treptată a periuței la segmentul următor al arcadei dentare.

Alegerea pastei de dinți

Pentru scopuri igienice puteți alege orice pastă de dinti, bazându-vă pe gustul dvs. Însă o pastă în scop terapeutic sau preventiv, vă va ajuta să alegeți un medic stomatolog.

Trebuie de menționat faptul că, dacă pe lângă periajul dinților folosiți ața dentară și apa de gură, puteți preveni apariția bolilor dentare cu 45%.

Zâmbiți!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *