SCHIMBĂ STRATEGIA

Obține corpul visat: un studiu din Finlanda arată că persoanele slabe mănâncă mai puțin în timpul săptămânii pentru a compensa caloriile acumulate în weekend. Cei care au slăbit au avut o greutate mai mare duminică și luni. „Ei consumau mai puțin pe parcursul săptămânii, creând «un echilibru negativ de energie»“, spune Anna-Leena Orsama, autoarea studiului. Cumpără un cântar conectat la o aplicație, ca să-ți urmărești fluctuațiile de greutate pe termen lung.

Începe de la bază

Ca să-ți subțiezi talia, întărește-ți membrele inferioare. Picioarele musculoase te pot ajuta să scapi de burtă, spune un studiu din Japonia. Persoanele cu cea mai multă masă musculară pe picioare au avut cea mai puțină grăsime viscerală. „Mușchii picioarelor ard mai multă grăsime înainte ca aceasta să se depoziteze în corp“, ­explică autorul studiului, dr. Michio Shimabukuro. Include în antrenament și exer­ciții pentru picioare.

Slăbește relaxat

Dacă vrei să mănânci mai puțin, încearcă un exercițiu pentru minte. Un studiu din Olanda arată că o sesiune scurtă de meditație te poate ajuta să-ți controlezi apetitul. Persoanele flămânde au mâncat mai puțini biscuiți după o „scanare corporală“ de 14 minute, pe durata căreia s-au concentrat asupra diferitelor părți corporale și și-au observat senzațiile, comparativ cu cei care nu au făcut exercițiul. „Meditația i-a ajutat să-și recunoască sentimentele de foame și sațietate, un efect care le-ar fi scăzut dorința de a consuma alimente cu multe calorii“, spune David Marchiori, autorul studiului.

Elimină durerea și grăsimea 

Unele efecte secundare ar putea fi benefice. Iată un exemplu: într-un nou studiu din Japonia, șoarecii hrăniți cu flurbiprofen – un medicament antiinflamator prescris pentru artrită – nu s-au îngrășat la fel de mult ca cei care nu l-au primit. Cercetătorii spun că, spre deosebire de alte calmante, flurbiprofenul scade acumularea de „proteine nepliate“ care contribuie la dezvoltarea țesutului adipos. Cercetările viitoare vor determina dacă aceste antiinflamatoare ar putea fi prescrise persoanelor care vor să slăbească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *