MOTIVUL CIUDAT PENTRU CARE MĂNÂNCI MAI MULT CÂND TE UIȚI LA TELEVIZOR

În plus, un truc pe care îl poți folosi pentru a reduce cantitatea de alimente pe care le înghiți fără să-ți dai seama – și asta fără să oprești meciul.

Nu lăsa televizorul pornit în timpul cinei: E posibil să mănânci mai mult dacă un zgomot puternic de fond atenuează sunetul propriului tău mestecat, sugerează o nouă cercetare realizată de universitățile Birgham Young și Colorado State.

Pentru acest studiu, subiecții au mâncat covrigei purtând căști în care se auzeau fie zgomote puternice, fie un zgomot de fond slab. Persoanele care au ascultat în căști sunete care le-au acoperit zgomotul mestecatului au mâncat cu 45% mai mulți covrigei decât persoanele care au ascultat zgomotele la volum redus.

Cercetătorii consideră că sunetele de mestecat și înghițit te ajută să conștientizezi mai bine cât mănânci, ceea ce te va ajuta să mănânci mai puțin, spune coautorul studiului, Dr. Gina Mohr.

Așa că încearcă să reduci volumul televizorului sau muzicii cât timp mănânci, spune Mohr.

Sau ai putea să asculți pur și simplu sunetele mâncatului. Într-un alt studiu, persoanele care au fost rugate să se concentreze pe sunetul propriului mestecat au mâncat mai puțin decât persoanele care nu au primit instrucțiuni – chiar dacă au mâncat într-un mediu cu un nivel egal de zgomot. Nu uita asta data viitoare când mănânci într-un bar unde se ascultă meciul la volum maxim.

E vorba de mindfulness, spune Mohr. Cu cât ești mai atent la ce mănânci – cu toate simțurile tale – cu atât este mai puțin probabil să mănânci prea mult in special in timpul sarcinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *