Moda selfie

679876

Tot mai mulți oameni încep să înțeleagă semnificația cuvântului „selfie”. „Selfie” se referă la o fotografie sau un clip video cu sine însuși. Nu atât de mulți oameni știu, că există un gadget special pentru această ”ocupație”. Este un băț lung, care îți permite să faci fotografii la o distanță mult mai mare decât îți permite mâna. Este foarte folositoare fiindcă în fotografie pot încăpea mai multe obiecte: câțiva oameni și poți capta în cadru natura sau alte obiecte.

De asemenea, nu toată lumea știe, că acest băț special pentru selfie nu a fost creat în urmă cu câțiva ani, dar mult mai devreme. Selfie stick-ul a fost creat de japonezi încă în anul 1985. Atunci acest dispozitiv nu a interesat piața și nu a devenit cunoscut. Însă în ziua de astăzi selfie stick-ul devine din ce în ce mai popular.

Acest gadget mai este numit „bățul narcisului”, bățul sfințit, monopod, etc. Ar trebui remarcat faptul, că nu toți au o părere bună despre selfie stick. În unele locuri, chiar este interzis de a folosi monopodul. În general, asta este valabil mai ales pentru încăperile sau locurile cu limitare a spațiului. De exemplu, locurile aglomerate, unde se află mulți oameni. Acestea includ stadioanele, teatrele, cinematografele, acolo unde există posibilitatea de a atinge capul cuiva cu bățul pentru selfie. De asemenea, este interzis să intri într-un muzeu cu monopodul, fiindcă există niște precedente, cum ar fi exponate de muzeu răsturnate. Dar atitudinea față de stick-uri nu se limitează doar la aspectele legate de siguranța persoanelor sau a exponatelor din muzeu. În mass-media, apar din ce în ce mai multe benzi desenate despre ridiculizarea oamenilor, care folosesc aceste ”bețe sfinte”. Au apărut chiar câțiva termeni speciali, care sunt ofensatoare pentru acești oameni.

În ciuda acestui fapt, există destule exemple, care arată, că poți folosi monopodul nu numai în scopuri stranii, dar și poți face lucruri destul de remarcabile. Mai ales sunt foarte intertesante foto – și video – selfie făcute în timpul mișcării (pe o motocicletă, snowboard), sau atunci când fotografiezi peisajul văzut din zgârie-nori, sau pe fundalul naturii uimitoare, cascade, munți și cariere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *