Life hack-uri pentru un somn profund

24140055-svyatyni-kieva-pri-besplodii

Insomnia și somnul sensibil – sunt două probleme foarte răspândite în ziua de astăzi. Ritmul rapid de viață, stresurile regulate, poluarea mediului înconjurător – toate acestea sunt doar o mică parte din motivele, pentru care oamenii nu își pot permite un somn de noapte adânc și sănătos. Din fericire, problema poate fi rezolvată fără ajutorul medicamentelor. Următoarele sfaturi te vor ajuta să adormi ușor și să nu îți faci griji din cauza fiecărui sunet. Deci, cum să obții șansa de a avea un somn sănătos?

  • Este folositor să bei o ceașcă de lapte cald înainte de culcare, de preferință fără aditivi. Această băutură declanșează producerea de melatonina, cu alte cuvinte hormonul somnului, ceea ce permite unei persoane, care suferă de insomnie să se relaxeze, să adoarmă ușor și să aibă un somn adânc.
  • Un efect sedativ excelent are teiul. Dacă vei bea o ceașcă de ceai cu tei înainte de a merge la culcare, te vei simți relaxat și calm și, astfel, vei adormi mai repede. În mod similar, același efect are infuzia de valeriană sau ceaiul din această plantă.
  • Nu neglija capacitățile de relaxare ale aromaterapiei. Cel mai popular în lupta împotriva insomniei este uleiul esențial de lavandă. Poți aprinde în dormitor, înainte de a merge la culcare, o lampă cu aromă sau pur și simplu poți lăsa sticla de ulei deschisă pentru un timp oarecare.
  • Ceaiul cu lavandă va fi, de asemenea, un ajutor excelent pentru a scăpa de somnul sensibil. Un efect relaxant au florile de portocal. Aceste flori pot fi adăugate în baie înainte de culcare.
  • Un produs universal pentru insomnie, chiar și pentru copiii mici, este salata verde. Aceste frunze pot fi folosite în mâncarea pregătită pentru cină sau pur și simplu le poți mânca în stare proaspătă. Sărurile de zinc din componența salatei ne ajută să combatem stresul și au un efect sedativ și analgezic.
  • În cazul în care folosești diferite metode și consumi diverse produse naturale pentru a scăpa de insomnie, și nimic nu te ajută, asta înseamnă, că trebuie să-ți schimbi parțial stilul de viață. Nu toate obiceiurile sunt bune. Deseori, din cauza ritmului de viață și a unor obiceiuri, oamenii singuri nu permit organismului să-și întoarcă puterile în timpul somnului de noapte.
  • În primul rând, trebuie să folosești patul strict în scopul pentru care a fost făcut el, adică pentru somn. Este necesar să scapi de obiceiul de a viziona filme sau știri în timp ce ești culcat în pat, nu citi și nu lucra la laptop. În caz contrar, creierul pur și simplu nu are timp pentru a trece de la activitatea mentală intensivă la regimul de odihnă și percepe patul ca un loc, unde omul are nevoie de funcționarea lui. Acest lucru nu-ți permite să te relaxezi, atunci când vine timpul de a adormi.
  • Mâncarea înainte de culcare contribuie, de asemenea, la procesul de adormire. Este necesar să eviți extremele: stomacul gol și stomacul plin. O cină ușoară – este varianta ideală. Ar fi mai bine să excluzi din meniul de seară ceaiul sau cafeaua tare. Acestea nu te lasă să adormi.
  • Abilitatea de a te relaxa este foarte valoroasă. Este greu să dormi, atunci când nu-ți iese din cap ziua de muncă grea sau vreun eveniment responsabil. În astfel de cazuri te pot ajuta meditația, plimbările scurte înainte de a merge la culcare, o muzică relaxantă. Caută și găsește varianta cea mai potrivită și eficientă pentru tine.

Toate aceste recomandări sunt eficiente nu numai pentru problemele cu somnul, de care omul suferă ani de zile. Acestea vor fi un mod excelent de prevenire a unor astfel de probleme.

Somn ușor, vise plăcute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *