Ghid al limbajul trupului și gesturilor unei persoane încrezătoare și de succes

c8a08b47b145b2172cc12434bdb1b313

Încrederea în sine – este o însușire a caracterului, care îți permite să ai succes aproape în orice domeniu. Oameni, care își cunosc valoarea sa, se evidențiază profitabil atât dintr-un colectiv, cât și la locul de muncă, și, de asemenea, primesc un venit mai mare decât colegii săi, care nu au încredere în propriile puteri. Oamenii admiră, ascultă așa oameni și încearcă să-i ia ca un exemplu. Iar pentru a deveni o persoană, care are încredere în sine, trebuie să studiezi niște reguli speciale ale limbajului trupului.

1.Ține întotdeauna capul ridicat în sus

Capul și bărbia ar trebui să fie ușor ridicate. Niciodată nu te uita în jos – de exemplu, la masă, la picioare sau la podea, fiindcă asta arată imediat că te simți nu prea confortabil și comod. În timp ce capul ușor ridicat arată încrederea în sine și mândria.

2. Ai grijă de postura ta

Postura dreaptă și mândră emană direct o înaltă autoritate și un calm de invidiat. În cazul în care o persoană se gârbovește, oamenii din jur cred că această persoană este dezinteresată și necalificată. Pentru a-ți îndrepta spatele, trage umerii înapoi, iar mușchii părții superioare a corpului nu ar trebui să fie încordați.

3. Stai cu picioarele așezate larg deschise

Dacă te gândești, că nimeni și niciodată nu atrage atenția la picioarele tale, atunci te greșești. Dacă stai cu picioarele așezate aproape unul de altul, oamenii se pot gândi, că ești o persoană timidă și sfioasă. În schimb, stai cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și coapselor, iar tălpile trebuie să fie întoarse puțin în afară. Ca urmare, echilibrul tău fizic va crește, și te vei simți imediat mai încrezător și stând ferm pe picioare.

Apropo, în timpul unei conversații cu cineva, întoarce tălpile în direcția lui, de parcă te deschizi în fața lui. Ca rezultat, omul va simți, că ești interesat de el și îl asculți cu atenție. Și, dimpotrivă, dacă vei avea o poziția închisă, astfel tu îl vei respinge și vei arăta, că acest om nu îți este interesant și nu are nicio importanță pentru tine.

4. Palmele ”se uită” în sus

Când folosești oricare dintre gesturi, asigură-te, că palmele sunt îndreptate în sus. Acest lucru îți va permite să creezi la interlocutorul tău o senzație, că ești onest și ai încredere în propriile tale cuvintele și acțiuni, precum și că ești echilibrat și nu este atât de ușor să te scoată cineva din sărite.

5. Nu ține mâinile în buzunare

Nu-ți ascunde mâinile: ele trebuie să fie afară, să le vadă toți, în caz contrar, oamenii din jurul tău încep să obțină un semnal, că tu te simți inconfortabil, nu ai încredere în tine și dorești să ascunzi ceva de ei. În ochii lor, tu arăți o persoană dezinteresată și închisă, așa că ar fi bine să scapi de acest efect. De asemenea, nu-ți încrucișa mâinile – rezultatul este asemănător cu cel descris mai sus.

6. Menține contactul vizual

Indicatorul de bază și cel mai principal al omului cu încredere în sine – este contactul vizual neîntrerupt. Învață să nu-ți iei ochii și să te uiți la interlocutorul tău în mod constant, calm și încrezător în timpul întregii conversații.

7. Ai grijă ce ton ai și ce spui în timpul unei conversații

Vocea ta ar trebui să fie scăzută, puternică și liniștită. Pentru a menține așa ritm în timpul vorbirii, îți va fi de folos următorul sfat: ține mușchii abdominali încordați. De asemenea, exclude din vorbirea ta cuvintele nesfârșite de tipul „ăăm”, învață să-ți exprimi gândurile clar. Ca în vorba ”scurt, clar și cuprinzător”.

8. Fii interesat de interlocutorul tău

Oamenii, care sunt interesați de interlocutorul său, obțin mai mult succes și putere, decât acei oameni, care doresc să arate în ochii interlocutorului o personalitate interesantă. Nu-ți mai fă griji cu privire la modul în care tu arăți în ochii altora – lasă-i mai bine pe ei să încerce să apară în fața ta într-o lumină mai favorabilă.

Aveți încredere în propriile puteri și succese în toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *