Excesul de greutate

1456404355_1

În lupta pentru existență, pe parcursul a mii de ani, omul a depus mult efort pentru a găsi hrană și a se hrăni. Accepta cu recunoștință darurile naturii, fiindcă doar ele formau alimentația lui. A trecut puțin timp și omul s-a învățat să subjuge natura, s-a învățat să aibă grijă de animale, să gătească, să se ocupe cu agricultura. Și astfel a uitat sentimentul de recunoștință și măsură, a aflat gustul victoriei. Și omul, fără a realiza acest lucru, s-a obișnuit cu alimentația excesivă.

Numai după multe secole, oamenii de știință au descoperit, că omul nu suferă deja de lipsa hranei, ci de abundența ei. În timpul alimentației excesive, caloriile nu se utilizează, dar se depun sub formă de rezervă și duc la supraîncărcarea organismul.

După 25 de ani devine mai dificil de a controla greutatea, începe să scadă masa musculară si osoasă. Se micșorează greutatea organelor interne și apa din celule. Aceste pierderi se transformă în grăsime, ceea ce este bine, în limitele normale. Dar trebuie să țineți minte, că greutatea va trece limita normală cu vârsta, și acest lucru va influența negativ asupra funcționării tuturor organelor interne.

Devine mai greu și mai greu a menține greutatea normală cu vârsta. După 45 de ani se micșorează sensibilitatea simțului mirosului și omul încetează să simtă gustul alimentelor.

Din această cauză, oamenii încep să consume mult dulce și sărat, ceea ce duce la excesul de greutate. Metabolismul devine lent, crește pofta de mâncare și pentru a menține greutatea în normă, este necesar să consumi o cantitate mai mică de alimente iar produsele alimentare trebuie să conțină mai puține calorii.

Ce se poate face pentru a aduce la normă organismul și greutatea?

Cel mai important punct este o nutriție adecvată. Este necesar să creezi un meniu de feluri de mâncare care nu conțin multe calorii. Mănânca numai carne fără grăsime, coaptă sau fiartă 1-3 ori în 10 zile. De asemenea, include în alimentație peștele, poți consuma și pește gras, dar nu prăjit. Meniul principal trebuie să consiste din alimente care conțin fibre dietetice: fructe, legume, terci din cereale, pâine de secară. Femeile numaidecât trebuie să includă în alimentație produsele care conțin fosfor, calciu, magneziu și vitamina D. Aceste elemente se conțin în pește, legume și produse lactate.

Deserturile dulci, băuturile alcoolice tari și sosurile grase se recomandă să fie excluse din regimul alimentar. Cu așa produse nu nu te simți sătul, dar greutate adaugi. Gustările dintre mese, de asemenea aduc greutate în plus și este dificil să controlezi greutatea.

Mâncarea trebuie de mestecat încet, astfel încât să puteți simți plăcere de la mâncarea consumată. În timpul gustărilor dintre mese se recomandă să mîncați prune sau caise – este folositor și gustos pentru organism.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *