DE CE SĂ NU ÎNTREBI NICIODATĂ O FEMEIE DACĂ A AVUT ORGASM

Iată ce ar vrea ea să o întrebi în schimb

Pentru bărbați, sexul se rezumă la marele final: orgasmul.

Dar dacă ai senzația că și pentru femei e la fel, te înșeli, spune dr. Debby Herbenick, M.P.H., profesor de sex Men’s Health și director asociat la Centrul pentru promovarea sănătății sexuale din cadrul Universității din Indiana.

Adevărul este că doar 56 de procente dintre femei au orgasm doar prin penetrare, a constatat un studiu din Suedia.

În schimb, femeile tind să considere actul sexual mai plăcut în funcție de nivelul legăturii pe care au simțit-o cu partenerul – și nu după intensitatea orgasmului, spune Herbenick.

Iată de ce bărbații nu ar trebui să-și întrebe niciodată partenera dacă a avut orgasm. Poate crezi că ești băiat bun dacă întrebi. Una peste alta, orgasmul implică niște senzații extraordinare și ai vrea să simtă și ea același lucru.

Dar întrebarea, pusă așa, mută accentul de pe bucuria întregii experiențe pe un singur moment crucial, spune Herbenick.

Practic, vrei să afli dacă întreaga experiență a fost un succes sau un eșec. Iar dacă partenera ta nu a avut orgasm, această întrebare va diminua instantaneu legătura pe care ați împărtășit-o împreună.

Dacă vei continua să pui accentul pe orgasm exclusiv, e posibil să o faci să mimeze orgasmul ca să nu-ți rănească sentimentele. Șaptezeci și cinci de procente dintre femei recunosc că au mimat orgasmul cel puțin o dată, a constatat un studiu al Universității de Stat din Arizona – și multe au spus că au făcut asta exact din acest motiv.

„Orgasmul femeii poate fi un semn de satisfacție sexuală pentru el, pentru că îi arată că a făcut treabă bună”, explică Herbenick. „Așadar, ea se poate simți presată să aibă orgasm dacă are impresia că el asta caută”.

Așa că în loc să-ți faci griji de performanțele de la final, concentrează-ți atenția pe legătura pe care ea vrea să o simtă pe tot parcursul actului. Totul, de la mișcare, ritm, locurile și felul în care o atingi îi poate crește nivelul de excitație și poate crea intimitate între voi.

De exemplu, fii extrem de atent cu clitorisul ei data viitoare când sunteți în pat. Cercetătorii de la Universitatea din Indiana au întrebat 1055 de femei, constatând că aproape toate își doreau stimulare clitoridiană la un anumit moment în timpul actului sexual.

Dedică mai mult timp și preludiului. Preludiul crește nivelul de excitație și de plăcere, astfel sexul devine mai distractiv pentru ambii parteneri, spune Herbenick.

Apoi, întreabă-ți partenera ce anume a făcut-o să se simtă cel mai bine. Poate sexul oral, stimularea manuală, o anumită poziție? Află dacă există ceva nou ce ar vrea să încerce data viitoare. Poate că și-a dorit întotdeauna să aibă parte de jucării sexuale în timpul distracției din dormitor. Și nu uita să-i spui și ce te-a excitat pe tine. Dar indiferent ce faci, nu întreba dacă a avut orgasm.

Dialogul deschis despre subiecte care vă fac plăcere amândurora va menține viața voastră sexuală la un nivel incitant și revigorant, și vă veți dori ambii să faceți mai mult sex, explică Herbenick.

Dacă vei face toate aceste lucruri poate vei reuși chiar să îi produci mai multe orgasme, adaugă Herbenick. Dar nu orgasmul este momentul culminant. Întreaga experiență – de la început la sfârșit – va fi de neuitat, spune ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *