Curăță-te singur: cum să-ți cureți organismul de efectele fumatului

smoker

Sporește repararea tuturor sistemelor deteriorate ale organismului după ce ai aruncat ultima țigară.

Să presupunem, că fiecare știe – țigările ucid. Toată această statistică: fumatul mărește de 8 ori riscul de a te îmbolnăvi de cancer pulmonar etc. Dar până la acel moment încă cât timp mai este, nu? Tu mai fumezi încă un pic, apoi renunți – așa te gândești tu? Ei bine, iată o nouă poveste de groază: tutunul te face mai puțin atractiv (de exemplu, pentru fete) chiar acum!. ”Fumatul restricționează fluxul de sânge, acesta fiind motivul pentru care pielea își pierde elasticitatea, apar riduri, – spune Chris Lowry de la organizația de caritate „Împotriva fumatului, pentru sănătate” (ASH). – Iar la fumătorii tineri, printre altele, pielea capătă o nuanță galbenă».
Alimente sănătoase, tot le mănânci degeaba. Doar o singură țigară fură de la organismul tău 25 mg de vitamina C (iar asta este un mandarin) și limitează absorbția vitaminei D, cel mai important nutrient pentru o piele sănătoasă. Și, în sfârșit — ba-bam! – dacă vei căpăta vreo rană, te vei recupera cu mai mult decât nefumătorii. În anumite cazuri – cu șase săptămâni mai mult. Așa că aruncă țigara și citește cum sa te întorci mai repede în ceata de oameni sănătoși și frumoși.

5 lovituri asupra țigării

1. Calmează-ţi nervii

Știi despre „sindromul de retragere”? Renunțarea la fumat dă presiune asupra glandelor suprarenale, care produc hormonii, ce luptă cu stresul, – tu devii sălbatic, nervos, pur și simplu imposibil. Cumpără extracte de ginseng siberian și sunătoare în pastile. Ia câte o pastile de fiecare, cu o oră înainte de a renunța la fumat, apoi înghite după schema specificată în instrucțiuni. Fii calm!

2. Tratează-ți vasele sangvine

Ocupă-te de curățarea țevilor. Taurina – un aminoacid, care mai bine decât altele corectează daunele cauzate sistemului circulator. Cumpăra capsule de 500 mg de taurină (este supliment, deci nu ai nevoie de prescripția medicului) de la orice producător, ia câte o capsulă pe zi, timp de două luni după ce renunți. Principalul – să nu ai reacții alergice la această substanță.

3. Îmbunătățește-ți aspectul

Ții minte, vorbeam despre ridurile premature și pielea plictisitoare? Ține minte încă un cuvânt „proanthocyanidin” – acest fitonutrient va întoarce prospețimea pielii. Cumpăra extract de semințe de struguri în capsule de 160-200 mg, ia câte două porții pe zi, timp de o lună.

4. Schimbă dieta

De ce vorbim noi numai despre pastile și capsule. Alimentele pot fi, de asemenea, un remediu. Polifenolii (un alt cuvânt nou) acționează ca o echipă de reparatori, pentru niște celule din plămâni mici, dar importante – cum ar fi alveolele și bronhiolele. Vei găsi aceste substanțe în varza de bruxelles, struguri roșii, ceai verde, mere, ulei de măsline. Luați în fiecare zi, pe tot parcursul vieții.

5. Încă te mai trage să fumezi?

Au trecut trei luni deja, iar tu încă mai visezi la un pachet? Dependența fizică a trecut deja, rămâne să depășești cea psihologică. Încercați hipnoza – una dintre cele mai bune mijloace de a schimba setările interne. Conform unui studiu realizat la Universitatea din Texas, hipnoza ajuta la o medie de 81%, dintre cei, care au vrut să renunțe la fumat. Dar, un hipnotizator bun – nu este o semință de struguri, trebuie să-l cauți bine. Succese!

Un an excelent

6 ore: Mai mult oxigen

Dimineața renunți la fumat – și deja la prânz, nivelul de monoxid de carbon din sângele tău (otravă, care slăbește capacitatea organismului de a transmite și de a absorbi oxigenul) va începe să scadă. Inima ta nu va fi nevoită să depună un efort enorm pentru a transmite oxigen în tot corpul tău.

3 zile: Gustul de viață

Se reînnoiește aproape complet simțul mirosului și capacitatea de a simși gustul alimentelor. Fii atent, acum vei afla cum, de fapt, miroase metroul!

6 săptămâni: Sfârșitul tusei

Timp de 2-12 săptămâni, funcța plămânilor se va îmbunătăți pe o scară de până la 30%. Vei uita treptat de tuse, nas înfundat, oboseală permanentă și scurtarea respirației. Plămânii încep creșterea rapidă a cililor epiteliali, ceea ce va spori posibilitățile „blănii” tale de a se curăța.

3 luni: Adio, impotența

75% dintre fumătorii cu disfuncție erectilă se întorc la o viață sexuală normală. Și cine nu renunță, suferă nu numai de acest lucru, dar și din cauza lipsei de stimulare a foliculilor de păr, ceea ce duce la pierderea părului. Impotent chel – un aspect nu prea atrăgător, nu-i așa? Renunță!

9 luni: Salut, inimă

În mai puțin de un an, șansele tale de a te îmbolnăvi de vreo boală de inimă se vor reduce de două ori, comparativ cu fumătorii. Cu toate acestea, pentru ca inima ta să devină ca a celor, care nu au fumat niciodată, îți va trebui cel puțin 10-15 ani – și numai dacă te vei comporta ca un înger și vei face sport.

12 luni: Vom mai trăi

Statistică goală: oamenii, care au renunțat la fmat până la 35 de ani, egalează șansele să moară mai devreme decât rata medie de mortalitate, cu cei, care nu au fumat niciodată. Aceasta nu înseamnă, că ești acum – ca nou. Dar aceasta este prima ta victorie mare în lupta pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *