Cum să te trezești singur dimineața, fără daună sănătății?

long-sleep-can-cause-a-heart-attack

Ce poate fi mai groaznic, decât alarma ceasului deșteptător în fiecare dimineață? Acest „monstru mecanic” mic și fără de inimă ne trezește persistent în fiecare dimineață și nu ne lasă să dormim destul. Foarte puțini oameni se trezesc singuri, fără ajutorul unui ceas deșteptător.

Se dovedește, că nu este chiar corect să te trezești cu ajutorul ceasului deșteptător, fiindcă acest lucru poate dăuna sănătății omului. Ca de obicei, oamenii de știință americani au făcut cercetări și au ajuns la concluzii șocante.

Hai să discutăm: în ce mod influențează alarma ceasului deșteptător asupra noastră și cum să te trezești rapid dimineața.

În ce mod influențează alarma ceasului deșteptător asupra sănătății noastre în fiecare dimineață?

Cel mai grav stres, care afectează negativ organismul uman, este stresul din cauza zgomotului. La aceste zgomote aparțin orice sunete puternice: când trântești ușa, când bați din palme, alarma deșteptătorului și toate celelalte sunete care sunt pentru noi surprize ”răsunătoare”.

Orice stres mărește nivelul hormonului de noradrenalină în organism. Acest hormon mai este numit hormonul fricii și agresiunii, care face inima să bată mai tare ca de obicei, provocând o stare de anxietate. În timpul unui stres nu prea mare, hormonul fricii în organism crește de 2-4 ori, iar dacă stresul este cauzat de un zgomot ascuțit – de 15-20 ori. Trebuie să ținem cont de faptul, că dimineața corpul nostru este într-o stare relaxată și zgomotul ascuțit poate cauza creșterea bruscă a noradrenalinei.

Rezultatele stresului cauzat de zgomot pot fi:

  • inima bate prea repede,
  • creșterea bruscă a tensiunii arteriale,
  • dificultăți de respirație,
  • dureri de cap (brusc se arunca sânge în creier, ce cauzează ruperea țesuturilor vasculare subțiri).

Expunerea la un zgomot foarte ascuțit poate duce la oprirea inimii, respirației și hemoragia în creier.

După toate ororile ce s-au descris, vreau să vă liniștesc un pic. Corpul uman se poate adapta aproape la tot ceea ce se efectuează cu o anumită periodicitate. Omul ca și o pisică – poate dormi în orice poziție și în orice condiții. Dacă dvs, de exemplu, ați programat ceasul deșteptător la începutul săptămânii, influența cea mai dăunătoare a alarmei lui va fi luni. Peste o săptămână, organismul se va adapta deja și nu va reacționa atât de brusc. În plus, să reacționăm normal la alarma ceasului deșteptător dimineața, ne ajută pregătirea psihologică. Înainte de somn îl programăm, de exemplu, la ora șase, atunci sunetul dis-de-dimineață nu mai este o surpriză.

Cum să te trezești singur dimineața, fără daună sănătății?

Să te trezești eficient dimineața devreme este ca o artă și fiecare trebuie să-și găsească ceva propriu, condițiile sale de trezire, care vor fi perfecte pentru el personal. Încercați să examinați fiecare punct și să-l aplicați în viață.

  1. Alegerea corectă a ceasului deșteptător și a melodiei.

Când alegeți un ceas deșteptător trebuie să ascultați semnalul lui. Dacă folosiți funcţia de ceas deşteptător din telefonul mobil pentru a vă trezi dimineața, atunci ar trebui să alegeți melodia cu atenție. În ambele cazuri, melodia nu trebuie să fie ascuțită, ci lină și melodică. Ar fi bine, dacă alarma ceasului deşteptător va fi cu creșterea treptată a volumului sonor.

  1. Încercați să mergeți la culcare la un anumit moment.

Ceasul biologic al organismului nostru – este mecanismul cel mai de încredere, care este capabil de auto-reglementare. Dacă câteva zile la rând veți merge la culcare, să zicem, la ora 23.00, în următoarele câteva zile te vei simți somnoros aproape de acest moment. Organismul nostru este ca o mașină oprită. Pentru a o împinge din loc, trebuie să facem un efort mare, dar apoi merge destul de ușor din inerție. Însă, dacă hotărâți să vă opriți și să schimbați direcția, va trebui să începeți totul din nou.

  1. Trebuie să dormiți aproximativ 7-8 ore pe zi.

Organismul uman se obișnuiește foarte „rapid” cu permanența. Dacă timp de o lungă perioadă de timp veți dormi un anumit număr de ore, atunci ceasul dvs biologic se va regla cu acest ritm și vă va trezi în fiecare dimineață.

  1. Nu săriți din pat imediat ce ați deschis ochii.

Imediat după ce ați oprit alarma, deschideți ochii și uitați-vă la ceea, ce vă înconjoară. Aceasta ajută să la întoarcerea la realitate. Respirați adânc. Puteți efectua niște exerciții fizice ușoare: stând sub pătură, ridicați alternativ genunchii îndoiți, încercând să ajungeți cu genunchii până la bărbie. Exercițiul seamănă cu „bicicleta pentru copii”.

  1. Ridicați-vă treptat.

Inima suportă rău trecerea bruscă a corpului din poziția orizontală în cea verticală. Să vă treziți în cele din urmă și să vă reveniți în fire pot ajuta un dus puțin cald sau spălarea cu apă rece, precum și o ceașcă de cafea fierbinte.

Aceste sfaturi simple vă vor ajuta să vă treziți fără luptă în fiecare dimineață și să fiți întotdeauna în armonie cu sine și cu corpul său.

Vă doresc să aveți în fiecare zi o dimineață bună și țineți minte, că o dimineață frumoasă încele cu sărutul persoanei iubite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *