Cum să rămâi sănătos în fața calculatorului

3243546m

Atunci când stai timp îndelungat în fața monitorului de calculator, acest lucru dăunează ochilor tăi. La unele persoane ochii obosesc, apare durere, roșeață și chiar se strică vederea.

Font ”sigur”

Oamenii, care se află în fața monitorului pentru o lungă perioadă de timp, pot ușura suprasolicitarea ochilor, folosind așa-numitul font „sigur”. Studiile au arătat, că cel mai potrivit font pentru ochii noștri este Verdana.

În timpul citirii textului, care a fost scris cu acest font, mușchii ochilor nu se încordează mult, fiindcă în fontul Verdana literele sunt fără serife, ceea ce asigură o bună „lizibilitate”.

Dimensiunea optimă a fontului de pe monitor pentru ochii noștri este de zece – douăsprezece puncte.

De ce el clipește?

Potrivit oamenilor de știință, monitoarele LCD pentru calculatoare, care sunt considerate a fi ”sănătoase”, de fapt, sunt la fel de nocive pentru ochiul uman.

Monitoarele au un efect dăunător asupra ochilor noștri, deoarece oamenii clipesc mai rar în timp ce lucrează la calculator. Utilizatorii își încordează ochii, pentru a vedea mai bine detaliile de pe ecran (text, imagine). Aici, totul este interdependent – cu cât mai mult vom privi chiorâș, cu atât mai puțin (mai rar) vom clipi.

În timpul încordării maxime a vederii noastre, frecvența de clipire scade de patru ori, ceea ce micșorează hidratarea ochilor și apare senzația de uscăciune, disconfort.

Pentru a ieși din această situație, te pot ajuta la așa-numitele monitoare „inteligente”, care își reglează luminozitatea și contrastul potrivit persoanei, care lucrează la el. Astăzi, medicii recomandă să clipim mai des, când suntem în fața calculatorului, sau să folosim niște picături speciale „lacrimi artificiale”.

În general, persoanele care duc un stil de viață sedentar, trebuie să găsească vreo ocupație activă. Fie cel puțin 20-30 de minute pe zi, dar să fie. O soluție bună este să te înscrii la un cerc de dans. Orice școală de dans îți va face viața ta mult mai fericită și mai variată. Încearcă și te vei îndrăgosti în această ocupație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *