Cum să păstrezi romantismul?

34578d31a

Începutul unei noi relații cu un bărbat – este întotdeauna o poveste de dragoste, romantism, ești fermecată de alesul tău, este o perioadă de neuitat. Dar, de regulă, această perioadă nu durează mult, deoarece cu timpul relațiile se dezvoltă, devin mai serioase și din romantismul de odinioară, deseori, nu rămâne nicio urmă. Începem să vedem în partener nu numai plusurile, care ne-au atras atenția la începutul relației, dar și neajunsurile, care încep uneori să ne deranjeze. Da, noi toți sunt imperfecți, dar asta nu este un motiv, pentru a lăsa niște neajunsuri minore să distrugă relația. Cum să păstrăm romantismul în relațiile de lungă durată sau în căsătorie astfel, încât să nu lovim și să nu distrugem barca dragostei de rutina de zi cu zi, așa cum se întâmplă de multe ori?

Principala modalitate de a păstra romantismul – încercați să o creați singuri. Pregătește pentru iubitul tău o cină romantică la lumina lumânărilor, cu muzică relaxantă și uleiuri aromatice, pur și simplu, fără nici un motiv, pregătește pentru el surprize și el îți va răspunde la fel. Încercați să ieșiți mai des împreună, să vizitați locuri noi și activități interesante. În cazul în care ieșiți undeva, nu uita, că trebuie să arăți fermecător. Atunci când bărbatul va observa, cum alți „masculi” se uită la tine, își va aduce aminte, ce femeie frumoasă are el și, probabil, va fi chiar un pic gelos, ceea ce va ”încălzi” pasiunea voastră.

Dacă ai simțit brusc, că în relația voastră începe să se strecoare rutina, încearcă să schimbi situația. Plecați într-o călătorie împreună, cât de departe – nu contează. Aceasta poate fi o excursie pe jos în pădure pentru a culege ciuperci, înot în lac, schi sau ciclism la țară – în funcție de anotimp și de preferințele voastre. Principalul lucru – să fiți doar voi doi și să vă concentrați unul pe celălalt într-o atmosferă neobișnuită pentru voi.

Numaidecât găsiți timp unul pentru celălalt, interesați-vă cum merg treburile la jumătatea ta. Nu uita să-i reamintești omului iubit, cât de important este el, afacerile și interesele lui pentru tine.

Mai des spuneți-vă unul altuia cuvinte calde. De multe ori, în viața de zi cu zi, cuplurile nu mai fac asta. Laudă-ți bărbatul tău pentru tot ce este posibil! A spălat vasele, a aruncat gunoiul, a ales cravata în ton la cămașă – multe dintre acțiunile omului nostru iubit, de multe ori, noi le lăsăm pe nedrept fără atenție. Auzind aprobarea ta, deși pentru o ocazie neînsemnată, bărbatul își va da seama, că îți pasă de acțiunile lui. El va fi foarte mulțumit și va dori să facă ceva plăcut pentru tine.

Ocupați-vă cu niște lucruri comune. Nimic nu unește atât, ca o ocupație împreună, indiferent dacă este vorba despre pregătirea cinei împreună, curățenie sau petrecerea timpului liber. Chiar și cea mai de rutină activitatea va deveni mult mai plăcută, dacă o vei face împreună cu partenerul tău. Aceasta este o mare oportunitate pentru tine și partenerul tău de a vă simți din nou o singură entitate.

Atinge-ți mai des partenerul tău, îmbrățișează-l. De asemenea, pentru a întoarce romantismul în relația voastră, nu va fi de prisos, dacă vei scrie o scrisoare de dragoste neașteptată sau un sms erotic, acestea vor încălzi sentimentele lui față de tine.

În cazul în care se începe un conflict între voi, nu vă grăbiți să faceți scandal și să vă insultați reciproc. Așezați-vă și vorbiți calm unul cu celălalt, despre ceea ce nu vă place. Încercați să vorbiți anume despre sentimentele voastre și nu să vă învinovățiți partenerul. Începeți cu cuvintele: „Nu-mi place, fiindcă …” sau „Mă simt jignită din cauza faptului, că …”, și nu începeți de la critică și acuzații ale partenerului de viață. Această metodă va ajuta bărbatul tău să te înțeleagă mai bine pe tine și emoțiile tale și să evitați o altă ceartă pentru nimic.

Acestea sunt niște modalități simple, dar eficiente, care vor ajuta la crearea unei noi perioade fermecătoare în relațiile dintre voi și vor reîmprospăta sentimentele voastre. Orice relație – este o muncă, după cum spun psihologii. Nu există relații perfecte, dacă tu și partenerul tău nu efectuați pentru asta eforturile necesare. Tratați-vă reciproc cu sinceritate și înțelegere, și atunci romantismul în relația voastră se va aprinde cu noi puteri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *