Cum să arăți cu 5 ani mai tânără: 5 pași pentru o piele perfectă

54687678760”Nici o cremă nu va salva situația, dacă aveți o alimentație dezechilibrată” – spune Cassandra Barns – dermatolog și nutriționist din Londra. Am creat 5 principii de bază ale nutriției, care vor face pielea să arate cu 5 ani tânără, dacă le veți respecta cu strictețe.

  1. Zahărului – nu

«Nu – înseamnă nu nici într-un caz, și nici un fel de prăjituri de sărbători. Zahărul în organism este primul pas spre riduri. De ce se întâmplă așa? Foarte simplu: fibrele de colagen se cristalizează și în loc să se contracte și să se întindă, ele pur și simplu se rup în timpul mișcărilor faciale. Asta-i totul: locul, în care se rup aceste fibre, într-un an sau doi se va transforma într-un rid. Renunțând la zahăr, veți observa modificările nu chiar imediat: mai întâi, fibrele rupte trebuie să iasă din țesuturi, iar altele noi să crească. Dar eu am petrecut sute de cercetări, care au confirmat, că după renunțul total la dulce, femeile devin mai frumoase și mai tinere».

  1. Grăsimii – da

Acizii grași sunt încorporați în straturile superioare ale pielii, întărind pereții membranelor celulare. Astfel, se realizează protecția pielii împotriva radicalilor liberi, se reține umezeala și se mărește elasticitatea pielii. Așa că peștele gras, nucile, fructele de avocado și uleiurile vegetale ar trebui incluse în alimentația dvs.

  1. Mai multă vitamina C

Nimic nu este mai folositor pentru tinerețea pielii decât vitamina C. Poți fi sigură, că nu o ai de ajuns, dacă locuiești în oraș, deci mărește cantitatea de fructe citrice în alimentația ta (dacă nu ai probleme cu stomacul), sau ia vitamina C sub formă de soluție sau pastile.

  1. Mai mult zinc

Zincul este responsabil pentru reînnoirea rapidă a celulelor. Datorită lui, pielea se nivelează, devine de o culoare sănătoasă, dispar coșurile și inflamația, așa că pentru întinerirea pielii, zincul este de neînlocuit. Mult zinc conțin semințele de susan, de dovleac, de floarea soarelui, de asemena alunele și humusul.

  1. Mai multe proteine

«La fiecare kilogram de greutate este nevoie de 1 gram de proteine pe zi – spune dr. Barns, – iar dacă nivelul de proteină este mai mic – pielea îmbătrânește mult mai repede. Anume proteina construiește fibrele tinere de colagen și elastină, proteina este necesară pentru metabolismul energetic. Într-un cuvânt – ai grijă să mănânci carne și pește nu mai puțin de două ori pe zi!»

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *