Atenție: osteocondroza!

spina-220115

Osteocondroza este cea mai frecventă dintre bolile coloanei vertebrale. Cauzele acestei boli sunt bine cunoscute și destul de cercetate. Despre stilul de viață sedentar, ereditatea și obezitatea știm cu toții. Însă, despre alte cauze, mulți nici măcar nu-și dau seama. De exemplu, exercițiile fizice și sportul pot duce la niște consecințe foarte neplăcute și deseori dureroase. Și nu există nici un paradox aici. Este important, cum anume efectuezi antrenamentul și să faci exerciții fizice. Deoarece nuanțele biochimice de exercitare și intensitatea lor au beneficii pentru sănătate în unele cazuri și pot provoca agravarea osteocondrozei în altele. În plus, nu se poate de subestimat apariția posturii incorecte, care de asemenea, poate provoca această boală. Din ce în ce mai important devine și factorul psiho-emoțional.

Și, înainte de a începe tratamentul, confirmă diagnosticul la un medic. Nu trebuie să acționezi orbește. Medicul îți va prescrie volumul necesar de examinare. Fiindcă, doar o examinare vizuală este insuficientă pentru a pune diagnosticul. Este nevoie de un examen neurologic amănunțit, date RMN și radiografie. Pentru osteocondroza cervicală este necesar să se facă USG (ultrasonografie).

În ceea ce privește tratamentul acestei boli, nu există nici un standard uniform. Mulți factori influențează caracterul adecvat al diferitor metode. Este necesar să se trateze cu atenție chirurgia, care este prescrisă numai în cazurile cele mai extreme. La urma urmei, se poate de încercat vreo tehnologie mai „moale”. Să ne amintim măcar de metodele clasice de tratament: masajul terapeutic, terapia manuală și acupunctura. Ele sunt utile chiar și în cazurile, în care pacienții au un un stil de viață sedentar pentru o lungă perioadă de timp.

Prognoza este foarte bună. Însă succesul depinde nu numai de un tratament ales în modul corespunzător, dar și de pacient. În multe cazuri, pacienții doresc să scape de boală, fără a depune vreun efort.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *