ADAUGĂ ACEASTĂ BOALĂ LA LISTA DE BOLI PE CARE LE POȚI PREVENI PRIN SPORT

Noi cercetări îți dau încă un motiv să te duci chiar azi la sală

Ce numești tu relaxare noi numim invitație la boală.

Bărbații activi au un risc mult mai mic de a face Parkinson, o boală degenerativă care afectează bărbații cu 50% mai mult decât femeile.

Adaugă și această boală la lista de afecțiuni pe care le-ai putea ține departe, împreună cu afecțiuni cardiace, diabet, depresie, accident vascular cerebral, Alzheimer și unele tipuri de cancer.

Parkinson e o boală incurabilă. Îți distruge echilibrul, îți încetinește mișcările și produce tremuratul și amorțeala membrelor, potrivit Fundației Naționale pentru Parkinson. Afectează aproape șase milioane de oameni în întreaga lume.

Oamenii de știință din Suedia au descoperit că bărbații care fac sport, fac treburi prin gospodărie și merg la muncă pe jos sau cu bicicleta au un risc cu 45% mai mic de a face Parkinson decât bărbații care recunosc că sunt leneși.

Boala este asociată cu pierderea neuronilor care produc dopamină, un neurotransmițător care devine cu atât mai eficient cu cât facem mai mult sport, spune autorul studiului, dr. Fei Yang.

Scopul tău în fiecare săptămână: cel puțin șase ore de activitate fizică, durata minimă demonstrată a oferi protecție împotriva Parkinson.

Sportul ajută și la întărirea sănătății masculine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *