9 cauze, care duc la creșterea în greutate

În ultimul timp această întrebare este foarte actuală. Cineva are demult un vis drag să piardă în greutate înainte de vară, dar nenumăratele pagini web și propria dorință nu sunt de ajuns. Care-i problema? Hai să vedem.

  1. Antidepresivele.

În cazul utilizării prelungite a acestora, sau, în unele cazuri, stabile, la om crește probabilitatea de creștere în greutate la 25%! Pentru a afla din ce cuază se întâmplă asta, trebuie să mergi la un medic specialist, care te va ajuta la înlăturarea medicamentului sau, dacă este necesar, la alegerea unuia mai potrivit.

  1. Somnul insuficient.

Problemele de somn, în orice caz, provoacă creșterea foamei și a unui apetit tot mai mare, deoarece organismul trebuie să caute o alternativă a odihnei în somn. Nopțile nedormite contribuie, de asemenea, la creșterea meselor suplimentare și la adăugarea unei cantități excesive de calorii.

  1. Corticosteroizii.

Utilizarea pe termen lung a medicamentelor de acest tip contribuie la menținerea în organism a unei cantități excesive de lichid. Gradul de severitate depinde direct de durata de utilizare a acestor produse și doza lor de administrare.

  1. Hipotiroidismul.

În acest caz, creșterea în greutate este cauzată de o deteriorare a stării de sănătate a glandei tiroide. Glanda produce un număr redus de hormoni, ceea ce duce la încetinirea proceselor metabolice. Desigur, un tratament corect va ajuta la întoarcerea greutății la normă.

  1. Stresul.

Din cauza dereglărilor nervoase frecvente și mulțimii de emoții negative, organismul nostru eliberează hormonul de stres – cortizolul. Acesta, la rândul său, ”îmbunătățește” apetitul. De multe ori, la rolul mâncării, în aceste momente, se folosesc produsele alimentare bogate în calorii.

  1. Menopauza.

Când la femei se începe perioada climacterică, nivelul de producere a estrogenului scade, ceea ce duce la încetinirea metabolismul și scăderea masei musculare. În această perioadă, este foarte important să nu se exclude activitatea fizică, astfel încât să nu se agraveze situația.

  1. Sindromul Cushing.

Acest sindrom reprezină consecința expunerii organismului o perioada îndelungată la concentrații prea mari de cortizol. Asta se poate întâmpla din cauza administrării excesive a corticosteroizilor, ceea ce afectează cu siguranță concentrația lor în sânge. Din cauza acestei boli la om se mărește greutatea excesivă în zona feței, gâtului, partea de sus a spatelui și taliei.

  1. Sindromul ovarului polichistic.

Această problemă la nivelul hormonal se întâlnește cel mai frecvent la femeile de vârstă fertilă. Procesul se manifestă sub formă de apariția excesivă a unor mici chisturi pe ovarele femeii, ceea ce are un efect negativ direct asupra nivelului de hormoni. Procesul de creștere în greutate, în acest caz, este adesea însoțit de apariția acneei și creșterea excesivă a părului.

  1. Renunțarea la fumat.

Fapta este, desigur, lăudabilă, și nu este deloc ”nu dificilă”, așa cum mulți cred. Chestia este că, în procesul de fumat sistematic, la om scade senzatia de foame, care atrage după sine încet, dar sigur, o serie de consecințe negative. Dacă o persoană se lasă de fumat, atunci apare o nevoie justificată în creșterea consumului de alimente, deseori chiar și a consumului excesiv. Cu toate acestea, orice astfel de problemă poate fi rezolvată printr-o discuție cu un nutriționist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *