7 moduri de a obține un impuls de energie fără cofeină

Noi nu dorim să spunem nimic rău despre cafea, dar există și alte modalități de a obține o doză de vioiciune! Citește, cum spanacul, soarele și cântecele preferate te vor ajuta să te înveselești.

Cântă în drum spre serviciu

Studiile au dovedit: atunci când cânți melodiile preferate, aceasta stimulează sistemul nervos central. Cei, care au cântat erau mai activi decât cei, care pur și simplu au ascultat. Desigur, notele înalte nu le vei lua, dar anume încercarea, potrivit oamenilor de știință, este deja un mijloc de luptă cu apatia. Te simți jenat/ă? Bate tactul cu piciorul, de asemenea, ar trebui să funcționeze.

Mănâncă mult spanac

Vitamina B, pe care o conține frunzele verzi, ajuta organismul tău la transformarea alimentelor în energie. O porție de salată verde nu-ți va da o explozie de energie chiar imediat, dar un flux constant de vitamina B îți va ajuta la combaterea oboselii pentru mai mult timp.

Întoarce-ți fața la soare

Doar 15 minute la soare, după părerea oamenilor de știință olandezi, sunt suficiente pentru a te încărca cu mai multă energie. Când ochii văd lumina naturală, se stimulează zonele creierului, care sunt responsabile de vigilență. Așa că ridică perdelele sau ieși afară.

Ridică-te pentru a te trezi

O scurtă plimbare te poate scăpa de somnolență. Activitatea fizică accelerează ritmul cardiac, metabolismul și fluxul sanguin. Du-te la un coleg de la un alt etaj, în loc să-i trimiți un e-mail. Ridică-te în sala de negocieri pe scări, în loc de lift, sau pleacă la o plimbare pe afară, dacă ai timp.

Spune adio mirosului de cafea din gură

Potrivit oamenilor de știință britanici, guma de mestecat poate avea un efect stimulator, te poate face mai atent și poate îmbunătăți starea de spirit. Mestecatul accelerează bătăile inimii, făcându-te mai energic. Alege guma de mestecat cu mentă: mirosul de mentă ajută la întărirea memoriei și crește viteza de reacție.

Pur și simplu gândește-te la ea

Doar un gând despre prietena sau soția ta este în măsură să te înveselească, spun cercetătorii canadieni. Nivelul de zahăr din sângele tău crește, ceea ce îți oferă un impuls de energie. Data viitoare când te vei simți obosit și făfă dispoziție, amintește-ți ceva frumos și plăcut din viața voastră, și, cel mai important, adu-ți aminte de ea în fiecare detaliu.

Înveselește-te

Spune-i șefului tău, că un nou videoclip despre pisici de pe YouTube vă va ajuta să faceți un brainstorming. Oamenii de știință japonezi au descoperit, că vizionarea unor videoclipuri amuzante măresc fluxul de sânge în tot corpul, provocând o explozie de energie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *