5 motive, pentru care nu ar trebui să-ți faci un tatuaj

foto-prikol-19022016-071

Tatuajul este o formă de artă, care a apărut cu miide ani în urmă. Strămoșii noștri acordau o mare importanță desenelor de pe corp. Pentru ei, acestea erau ca un talisman, un semn de noroc, un simbol al unui bărbat adevărat. Tinerii moderni privesc tatuajele mai mult ca un decor, o modalitate de a se evidenția din mulțime, pentru a sublinia individualitatea sa. Tatuajele sunt acum foarte ”la modă”. Cu toate acestea, nu toți înțeleg exact seriozitatea acestui proces.

1. Nu ai atins vârsta de 18 ani.

Nici un salon de tatuaje, care se respectă pe sine și niciun un master nu se va angaja să-i facă un tatuaj clientului, care nu a ajuns încă la vârsta majoratului. Și nu te gândi, că ei te socot un bebeluș și nu vor să te lase să intri în viața matură. Tatuajele sunt contraindicate adolescenților pentru mai multe motive. În primul rând, din cauza gusturilor, care se schimbă foate repede și din cauza renumitului maximalism tineresc. Astăzi ți se pare, că viața ta nu are niciun sens fără tatuaj, iar peste câțiva ani, când îți va veni brusc o dorință de a intra la facultatea de drept, nu vei avea posibilitatea de a corecta ceea ce ai făcut în tinerețe. Ca rezultat, dezamăgire, bani cheltuiți în zadar și, foarte posibil, vise ruinate. Al doilea motiv este starea de sănătate. În adolescență în organismele tinere au loc diferite schimbări. Tatuajul este legat cu o intervenție directă în funcțiile vitale ale organismului și reprezintă o lovitură serioasă pentru imunitate. Iar asta, la râdul său, poate avea consecințe destul de grave. Prin urmare, chiar dacă dorești foarte mult să-ți faci un tatuaj și ești gata să porți această responsabilitate pe tot parcursului vieții, trebuie să ai răbdare. Așteaptă până când vei avea cel puțin 20 – 25 de ani. Probabil, până atunci te vei răzgândi sau, dimpotrivă, vei obține mai multă plăcere de la obținerea desenului mult așteptat.

2. Nu ești conștient de seriozitatea acestei proceduri.

Unii oameni nu sunt foarte informați în arta tatuajelor și consideră adesea, că un astfel de desen pe corp – este ceva de genul make-up. Că tatuajul poate fi aplicat ușor, și apoi la fel de ușor poate fi șters, în cazul în care a încetat brusc să-ți placă. Acești clienți umplu saloanele de tatuaj, cedând influenței modei, revistelor, televiziunii și ”sfaturilor” prietenilor. Drept urmare, din nou dezamăgire și pretenții neîncetate împotriva maeștrilor și managerilor din salon, precum că ei nu au fost avertizați, că tatuajul se dovedește a fi pe toată viața.

3. Nu ai hotărât ce model de tatuaj vrei.

Schița – este al doilea cel mai important element din imaginea de ansamblu a tatuajului. Regula de bază și neschimbătoare are următorul cuprins:

„Modelul trebuie să îl alegi numai tu! În funcție de dorința ta personală, de credință și experiență ”

Nu te lua după modă, nu-ți fă tatuaj „ca la prietenul meu”, „ca la idolul meu”, „împreună cu iubita mea”. De asemenea, nu merită să-ți faci „tatuaj pentru tatuaj”, atunci când clientul vine la salon și-i spune masterului: – Fă ceva pe gustul tău. Nimic din acestea nu vor duce la un rezultat bun. În cel puțin 80% din astfel de cazuri, clientul revine la salon, dar data aceasta în scopul de a șterge desenul, de care s-a săturat deja.

4. Nu ai destui bani pentru un tatuaj bun.

Un tatuaj profesional – nu este o achiziție atât de ieftină. Stabilirea prețurilor se bazează pe dimensiunile desenului, dificultatea schiței, costul materialelor și a echipamentelor ș.a.m.d. Tatuarea într-un salon bun poate costa foarte scump. În cazul în care nu ai capacitatea financiară de a vizita un adevărat maestru, care are mulți ani de experiență și creează niște adevărate capodopere, mai bine să nu o faci deloc. Așteaptă, strânge suma necesară. Nu merită să-ți faci tatuaje ieftine, pe care maeștrii fără studii speciale le fac la domiciliu sau în cluburile și saloanele ilegale. Astfel riști nu numai să-ți strici aspectul exterior, dar și să obții niște boli periculoase (hepatita C, SIDA, infecții în sânge), care pot apărea în condiții sanitare proaste și fără un control corespunzător asupra procesului de tatuare.

5. Ai contraindicații în legătură cu sănătatea.

Anumite boli pot deveni un un obstacol temporar sau exclusiv pentru aplicarea unui tatuaj. Persoanelor cu diabet zaharat, boli ale sistemului circulator, psoriazis, infecții cutanate cronice, hemofilie, boli ale sistemului imunitar și o serie de alte boli, le este strict contraindicat orice tatuaj. Restricții temporare pot fi diferite iritații pe piele, eczeme, răni, zgârieturi și vânătăi pe locul, unde persoana dorește să-și facă un tatoo. De asemenea, este necesar să se amâne vizita la salon după ce te-ai vindecat de vreo boală, răceală, sau pur și simplu dacă ai avut un efort fizic excesiv. Aplicarea tatuajelor este strict interzisă femeilor însărcinate (chiar și în stadii incipiente) și femeilor, care alăptează.

Dacă aparții cel puțin unui punct din această listă, atunci sigur ar trebui să aștepți un timp oarecare, până ce îți vei putea face un tatuaj. Ține minte, că acest desen rămâne cu tine pentru toată viața ta, așa că trebuie să abordezi această procedură foarte atent, cu toată seriozitatea și cu minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *