5 METODE SIMPLE ȘI EFICIENTE PENTRU A SCĂPA DE ARSURILE LA STOMAC

originalMăcar o dată pe săptămână unul din cinci adulți simt arsuri la stomac, dar tu poți stinge acest incendiu în stomacul tău.

Cauzele principale

Dacă mai des suferi de arsuri la stomac în zilele când încalci dieta, aceasta se datorează faptului că alimentele grase sunt digerate mai lent. Însă arsurile la stomac pot fi provocate de orice masă copioasă, deoarece porțiile mari încalcă lucrul mușchilor esofagieni, care ar trebui sa lase produsele alimentare să pătrundă în stomac și să nu lase sucul gastric să iasă. În schimb, sucul gastric pătrunde în esofag, unde provoacă anume acea senzație neplăcută de arsură. Însă, dacă tu nu încalci regimul alimentar, cauza ar putea fi antrenamentul, în cazul în care după mâncare au trecut mai puțin de două ore: mușchii abdominali se contractă și relaxează sfincterul.

Alte cauze

Un alt motiv al apariției arsurii gastrice poate fi mărirea sarcinii la lucru. Dacă stai la birou până noaptea târziu și iei cina înainte de a merge la culcare, eliberarea acidului gastric se poate datora faptului că produsele alimentare nu au destul timp pentru a digera. Te culci în pat cu stomacul plin, iar gravitația nu ajută produselor alimentare să se miște de-a lungul tractului digestiv. Ar fi mai bine să pui o pernă sub spate și să vizionezi vreun film sau mai bine două.

Medicament din frigider

Dacă te simți foarte somnoros și vizionarea unui film – nu este o opțiune, poți ameliora simptomele de arsuri la stomac. Excesul de suc gastric indică la un nivel crescut de aciditate, ceea ce înseamnă că trebuie să fie neutralizat. Bea o jumătate de litru de apă plată: în conformitate cu datele The Journal of Digestive Diseases and Sciences, apa simplă nu este mai puțin eficace decât antiacidele. Și păstrează întotdeauna la îndemână gumă de mestecat cu mentă și fără zahăr. Saliva, ce se eliberează în timpul procesului de mestecat, conține substanțe alcaline care neutralizează acidul.

Medicament de la farmacie

În cazul în care nici apa nici guma nu ajută, mergi la farmacie. Astfel de antiacizi cum ar fi Gaviscon, înlătură simptomele de arsură la stomac, protejând peretele esofagului. Dacă suferi frecvent de arsuri la stomac, te pot ajuta astfel de pastile, cum ar fi Nexium, care reduc cantitatea produsă de suc gastric. Dacă simptomele persistă mai mult de două săptămâni, mergi la un medic. Mai bine lasă specialiștii să stingă un astfel de incediu mare.

Tablou clinic

În timp ce arsurile la stomac pot fi tratate și nu este o boală gravă, simptomele sale sunt foarte asemănătoare cu o stare mai groaznică decât asta: un atac de cord. Arsurile gastrice apar, de obicei, dupa masă și medicamente indicate mai sus aduc o ameliorare, în timp ce un atac de cord pe lângă aceste simptome este deseori însoțit și de dificultăți de respirație, și de transpirația excesivă. Dar nu există reguli clare: există cazuri, când apar nu toate simptomele,  deci ar fi mai bine să fii sigur. Medicii spun, că este mai bine să vii cu arsuri la stomac, gândindu-te că ai probleme cu inima, decât să nu vii cu inima, gândindu-te că ai doar arsuri gastrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *