10 reguli cu privire la modul, în care nu se poate să faci sport

barefoot-800x445

  1. Alergatul de dimineață

În ciuda opiniei răspândite, alergatul de dimineață nu corespunde bioritmurilor organismului uman. Experții recomandă să facem jogging doar între orele 20 și 22. În același timp, cina ar trebui să fie cu o oră înainte de alergat și poți lua o gustare nu mai devreme de 40 de minute, după ce ai alergat.

  1. Alergatul pe asfalt

Asfaltul tare nu permite să ne respingem în modul corespunzător de la suprafața lui. Acest lucru poate influența nu numai articulațiile picioarelor, dar și starea articulațiilor șoldului și partea de jos a spatelui. Dacă nu ai pe alături cărări pentru alergat cu o suprafață specială, cea mai bună alternativă vor fi cărările de pământ din parcuri.

  1. Alergatul în apropierea căilor rutiere

Alergatul stimulează diferite procese în organism: procesele metabolice, saturarea cu oxigen, etc. Atunci când aerul este proaspăt și curat, celulele absorb acest aer și satură creierul. Aerul în apropierea căilor rutiere, care este umplut cu gaze de eșapament, numai dăunează organismului.

  1. Îmbraci lucruri vechi în timpul antrenamentului

Când mergi la antrenament, nu ar trebui să îmbraci pantaloni scurți sau alte haine vechi, pe care le purtai încă în școală, sau un maiou inutil de pe raftul cu denumirea „nu mi-i jale”. Pentru sport ar trebui să cumperi un costum de bumbac (nu pur!) cu adaos de poliester, nailon, etc. Numai atunci îmbrăcămintea pentru antrenament va fi confortabilă, va permite pielii să respire și nu se va întinde după prima spălare.

  1. Antrenamente desculț

Talpa subțire, picioarele goale – este primul pas către sarcina crescută asupra spatelui. Apoi se încep probleme mai grave și mai dureroase.

  1. Deshidratarea organismului

În tmpul efortului fizic intens atunci când faci sport, organismul se deshidratează mai repede, și chiar dacă nu vrei să bei, este necesar să faci câteva înghițituri lmăcar a fiecare 20 de minute.

  1. Antiperspirantele

Absolut toată lumea știe că în timpul exercițiilor fizice omul începe să transpire. Împreună cu sudoarea, din organism ies toxinele și substanțele nocive – utilizarea antiperspirantelor blochează acest proces, ceea ce nu este bine.

  1. Asculți playerul

Dacă nu poți trăi deloc fără muzică, atunci cel puțin dă volumul mai încet. Studiile au demonstrat, că acest tandem, cum sunt sporturile active și muzica tare, pot provoca pierderea bruscă a auzului.

  1. Starea de spirit proastă și circumstanțele, care distrag atenția

Alte lucruri, cum ar fi televiziunea, muzica, rețelele de socializare sau pur și simplu gândurile rele, fac așa, ca creierul nostru să se încordeze prea mult. Creierul trece la alte probleme și atunci antrenamentul nu are niciun sens. Corpul și creierul trebuie să fie într-un strâns contact psihologic, de altfel nu vei obține nicun rezultat.

  1. Oboseala

Exercițiile fizice nu vor fi niciodată folositoare, dacă organismul este prea obosit, epuizat și nu s-a odihnit în modul corespunzător. În această stare, în sânge se vor elimina numai hormoni de stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *